Marketing

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet

Graphic Design

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet

Management

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet

KurvmakerSkolen

Kurvmakerskolen i Norge er for alle som har lyst å lære å flette kurver av ulike materialer.

Kurvmakerskolen er både for nybegynnere og øvede flettere. I løpet av tre år vil du kunne lære å flette små og store kurver med mange forskjellige teknikker.

Ved hver modul/kurs presenteres du for de nye teknikker, du skal arbeide med. I skrivende stunder arbeider vi med et kurskompendium, der inneholder forskjellige tekniske beskrivelser av modeller, detaljbeskrivelse og bilder. Vi ser på dette som et større prosjekt, og kan derfor ikke love at dette er ferdig til kursstart.

Vi håper at du har lyst å flette mellom kursene, slik at de lærte teknikkene innlæres og huskes. Gjentagelser i kurvene er viktig for en forståelse av materialet. Men du er selvfølgelig også velkommen til å kun delta på modulene, og nyte at du er på kurs. Vi utsteder kursbevis etter hver modul og et diplom etter endt kursrekke på 9 kurs.

Her finner du alt du trenger å vite om betalingkost og logitransportveibeskrivelseverkstedet og øyen vi bor på.

Verksted:

Vårt verksted er innredet som et komplett fletteverksted, med de materialer du måtte trenge. Her er mulighet for å arbeide med skinnverktøy, håndverktøy til tre, samt alt en kurvmakeret trenger av verktøy! Vi har desuten et godt innredet møbelsnekkerverksted. Benytter du vårt verktøy er det viktig at du vet hva du gjør. Har du ingen erfaring med maskiner og verktøy er det viktig du spør først, slik at vi kan veilede deg i HMS. Du står selv ansvarlig for en skade du måtte påføre deg selv eller andre ,ved bruk av maskiner og verktøyet vårt.

Du har mulighet for å benytte verkstedet etter endt kursdag.


Langø: Øya hvor vi bor!

Langø er en fantastisk vakker øy i Vestfjorden i Vestfold. Øyen er fredet naturvernsområde med mange flotte muligheter for spaserturer og utflukter. Blant annet to bronsealder gravhauger midt på øya. Her er gode muligheter for soppturer i skogen rett utenfor døren. Har du kajakk? er havet på alle 4 sider av øya. Liker du å fiske? har Langø gode fiskeplasser som vi gjerne deler.


Pris og betaling

Hver modul koster 2550 NOK. Du melder deg på en og en modul, og forplikter deg ikke til å ta hele kursrekken.
Påmelding skjer via mail, og din påmelding er endelig når du har betalt et depositum på 800,-. Resterende betaling må skje innen en måned før kursstart via bankoverførsel.
Avbestilling av kurs må skje senest 14 dager før kursstart. Ellers returneres ikke kursavgiften. Om vi kan fylle din plass fra ventelisten vil kursavgiften tilbakebetales.

Materialer til hvert kurs kommer i tillegg  ca. 400-600 NOK. og avregnes kontant eller med kort på avreise dagen.


Transport, kost og logi

Vi kan tilby enkel overnatting og alle måltider.
Måltidene blir laget i fellesskap av kursdeltagere og vår familie, og du bor i vårt hus sammen med andre kursister. Kost og logi avregnes kontant eller med kort på avreise dagen.

Kurvmakerskolen (26 t torsdag -søndag) 1900,-
Helgekurs (19 t fredag- søndag) : 1250,-
Helgekurs (14 t lørdag og søndag) : 800,-

Lunch kan kjøpes for 130,- pr måltid for dem som bor hjemme.

Stokke ligger sentralt i Vestfold. Langø er 10 minutter fra E18, Torp og nærmeste togstasjon. Har du ikke bil, kan vi hente deg på tog, buss eller flyplassen. Transport t/r 200 NOK. Transport avregnes kontant eller med kort på avreise dagen.


Veibeskrivelse:

-Fra E18. fra Oslo. Ta av ved Stokke. Følg 303 fr Stokke sentrum ca. 5 km. Ved kommuneskiltet Sandefjord ta med til venstre.

-Fra E18 fra Larvik. Ta av ved Sandefjord. Følg 303 tetning Stokke. Ved kommuneskiltet Stokke tar du ned til høyre.
Om du vil stille inn GPS sett den til Langø 4, 3233 Sandefjord eller Sandsveien, 3233 Sandefjord. Men ikke kjør inn til Torp. Følg 303 fra Sandefjord eller Stokke.

Felles- på grusvei mot havet. Etter 30 m ta til høyre og følg veien nedover og over broa. Kjører du gjennom en bom er du på feil vei og rygger tilbake. Over broen og opp bakken høyre. Stopp ved det første røde lagerbygg du ser. Jeg vil stå og vise dere en parkeringsplass.


Dette er det første kurs i rekken og det vil gi deg den basis viten du trenger for å flette en kurv. Du skal lære å flette kryssbunn, sideflett, kant og hank. Her blir det mulighet å lære sig variasjoner av bunner, sideflett og kant/hank slik at du kan ta flere teknikker med hjem og lage flere ulike kurver. På dette kurset vil vi snakke om hvordan hånden fører pilen – altså arbeidsteknikk ; samt hvordan man behandler, sortere og oppblødter sitt flette material for å oppnå det beste resultat.

 

 

 

 

 • Dyrking, lagring og sortering av pil
 • Oppbløting av pil
 • Gjennomgang av det meste brukte verktøy som saks, kniv, bankejern, syl og fett
 • Arbeidsplassen, sittestilling,
 • Sortering av pil før fletting, oppbevaring av pil mens du fletter.
 • Rund bunn – 3+3 eller 4+4 kryssbunn med dobbel kryssflett
 • Oppstaking av siden
 • Kimning med 3 pil, skjøting tykk mot tykk og tynn mot tynn
 • Sideflett som fransk enkel og dobbel, og med tilbakeslag.
 • Kimning med 4 pil
 • Kant som passer til kurvens form. 4 bak 2, eller 4 bak 1 kant
 • Hank med sjel. sildebenshank
 • Eller innebygget hank med kleskliper
Fane innhold
Fane innhold
Fane innhold
Fane innhold
Fane innhold
Fane innhold
Fane innhold
Fane innhold
Fane innhold

Ofte spurte spørsmål om KurvmakerSkole

Yes, these files are fully layered.

Click on the mask and click “B” for brush tool.

You will need Photoshop preferably version CS6 and newer.

Yes, these files are fully layered.

Click on the mask and click “B” for brush tool.

You will need Photoshop preferably version CS6 and newer.